Άρθρο: «Μια αποτίμηση της χρονιάς που φεύγει»

Άρθρο: «Μια αποτίμηση της χρονιάς που φεύγει»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Κόσμος το Σαββατοκύριακο», Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αναμφισβήτητα, η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών θα προσπαθεί να διαγράψει από τη μνήμη της τη χρονιά, που φεύγει. Μια χρονιά, κατά την οποία η αποδεδειγμένα πλέον αποτυχημένη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε στο χείλος του γκρεμού χιλιάδες νοικοκυριά, χιλιάδες επιχειρήσεις, χιλιάδες συμπολίτες μας. Δεν θα μπορούν, όμως, να διαγράψουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, τις επιπτώσεις που είχε σε κάθε πτυχή της ελληνικής κοινωνίας.

Η ανασκόπηση για τη φετινή χρονιά είναι τουλάχιστον θλιβερή. Φοροεπιδρομή, αύξηση της ανεργίας, λουκέτα σε επιχειρήσεις, διάλυση της μεσαίας τάξης, παρατεταμένη ύφεση, έλλειψη ρευστότητας, επιδείνωση της εγκληματικότητας, απελπισία των μικρομεσαίων, κατήφεια και εθνική κατάθλιψη. Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία δυστυχώς χαρακτηρίζουν τη χρονιά, που σε λίγες μέρες θα αποχαιρετήσουμε. Η εγκληματική πολιτική, που ακολούθησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι επισημάνσεις και οι διαρκείς προειδοποιήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, αποδείχθηκαν ορθές και η στάση μας δικαιώθηκε. Εάν η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ακολουθούσε κατ'ελάχιστον, αυτά τα οποία προτείναμε όλο αυτό το διάστημα σίγουρα η πορεία της χώρας θα είχε πάρει άλλη κατεύθυνση και δεν θα είχαμε οδηγηθεί σε αυτό το σημείο.

Η χώρα έζησε πρωτόγνωρες στιγμές στην ιστορία της. Για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε η ευρωπαϊκή της πορεία, επλήγη η εθνική μας αξιοπρέπεια και το διεθνές κύρος της. Όλα αυτά εξαιτίας των αδιεξόδων, τα οποία δημιούργησε η Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, η παράταξη μας, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς κληθήκαμε να διαφυλάξουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και το μέλλον του τόπου μας. Οι στόχοι, που θέσαμε και η δημιουργία μεταβατικής Κυβέρνησης, που πετύχαμε, συμβάλλουν στη διαφύλαξη της πορείας της πατρίδας μας, στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της χώρας μας και στην επαναφορά στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, που τόσο ανάγκη τα έχει ο τόπος και οι Έλληνες πολίτες. Αφήνοντας, λοιπόν, πίσω μας μια οδυνηρή και αρνητική χρονιά, προχωρούμε όλοι μαζί με την κοινωνία, έτσι ώστε το 2012 να είναι μια διαφορετική χρονιά, μια χρονιά ανάκαμψης και εθνικής ανάτασης.